Vyhľadávanie

Aktuálne počasie u nás

jasno 18,2 °C
Vietor: V 1,4 m/s

Aktualizované: 24.05.2024 19:22

História počasia

Web kamera

webkamera

Aktuality

RSS

A SZTA Malonyai Arborétumának legfontosabb eseménye, melynek köszönhetően a szervezet a széles nyilvánosság előtt is prezentálja tevékenységét, az Ambrózy napok. A 2000-es esztendőtől kezdve az intézmény minden évben ilyen módon emlékezik meg az arborétum megalapításáról, és megemlékezik az alapítóról, Ambrózy-Migazzi Istvánról. Ez a rendezvény egyben az új szezon hivatalos megnyitója is, melyen minden évben részt vesznek a Szlovák Tudományos Akadémiáról meghívott vendégek is, majd az azt követő hétvégén nagyszámú látogatók, akiket nem csak a gyermekeknek készített attrakciók és a kísérőprogram vonz, hanem főleg a park virágba borult sétányain való barangolás.     

A Dendrológiai napok a SZTA Malonyai Arborétumában tudományos rendezvényremek alkalom a dendrobiológia terén Szlovákiában és Közép-Európában elért eredmények bemutatásához. Nem titkolt célja továbbá azon kapcsolatok ápolása, melyeket a múltban a csehszlovák és lengyel dendrobiológusok rendszeres találkozói biztosítottak.

A Szlovákiai tudomány és technika hete alatta SZTA Malonyai Arborétumát a környező iskolák diákjai látogatják, hogy meghallgathassák az arborétum tudományos dolgozóinak egyes előadásait, és megismerjék ez által a Tudományos részleg tevékenységét. A látogatás része az arborétum dendroexpozíciójának megtekintése is.

A Nyári dendrológiai iskolaa Malonyai Arborétum Baráti Társaság polgári társulás kezdeményezése, amely itt a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem Kertészeti és Tájmérnöki Karával működik együtt. Ennek a tevékenységnek az önkéntesek arborétumban végzett munkáján és aktív pihenésen kívül egy dendrológiai tanfolyam is célja.  

A Gyermeknap az intézmény legfiatalabb látogatóinak szól, akik szüleik kíséretében jönnek felfedezni az arborétum különlegességeit. A séta mellett számos attrakció és kísérő rendezvény is várja őket, melyek a növények és a természet iránti érdeklődésüket hivatottak felkelteni.